Egnen - Bargemon, Provence

Provence ligger i det syd østlige Frankrig afgrænset af Rhone, Alperne og Middelhavet. Provence er del af det administrative område, Provence-Alpes-Côte d'Azur. Landskabet i Provence er bjergrigt og gennemstrømmes af floden.

Huset ligger i gå afstand fra Bargemon, som ligger i 500 meters højde omgivet af bjerge, olivenlunde og vingårde. Bargemon er en malerisk middelalderby. Man kan slentre i byens smalle gader og nyde de små torve og pladser, hvor springvand, små hyggelige restauranter og cafe'er indbyder til stoppe op og nyde egnens atmosfære.

Seværdigheder og inspiration

Golf

Der findes mange muligheder for at dyrke denne passion. Indenfor 1 times kørsel findes 12 golfbaner. Flere informationer Tryk her

Strand

Den nærmeste stand ligger i St. Rafael/Frejus - vest for byen — cirka 35 min. Fra Bargemon Det er en rigtig god strand. Det er en sandstrand og meget børnevenlig. Der findes gode parkeringsmuligheder.

Der findes dog også fine muligheder for badning ved søerne: Lac du St. Croix, og Lac du Cassien. Her er der mange lavvandede sandstrande med bådudlejning, vandcykler samt windsurfing. Her kan man samtidig kombinere badningen med en oplevelsesrig udflugt.

For børn

Aqualand og Marineland i Antibes med store shows med delfiner og sæler. Parfumebyen Grasse, hvor man se produktion fra blomster til parfume, Skildpaddeparken, Paladset og Oceanographic Museum i Monaco, Grotterne i De Saint Cézaire, Lavendelmuseum og meget, meget mere. Se bl.a. denne hjemmeside Tryk her

Fiskeri

Der er rigtigt gode fiskemuligheder i Provence, herunder også for fluefiskeri. Se bl.a. denne hjemmeside Tryk her.

Rafting/kano

Verdon floden og søerne Lac du St. Croix, og Lac du Cassien er der mange muligheder for både hyggelige familieture i kano/båd og raftingture for de mere modige.

Vandring

Er du til vandring har Provence også en masse at byde på. Der findes en lang række stier og ruter du kan følge.
5 km. Fra Bargemon ligger Les Gorges de Pennafort som er rigtig velegnet til en vandretur.

Natur

Georges du Verdon er en af Frankrigs flotteste naturfænomener med kløfter, brusende floder, broer (her kan opleves elastikspring) , yndige franske byer og badesøer. De op til 700 meter dybe bjergslugter kaldes også Grand Canyon du Verdon og regnes blandt Europas fornemste naturformationer. Der er mange muligheder for at vandre i kløften, fx kan man udstyret med solidt fodtøj og lommelygte starte ved udkigspunktet Point Sublime for derefter at gå ned i kløften og fortsætte ad stier langs floden og gennem tunneler. 6 timer senere kan man eventuelt stige op ved Chalet de la Maline. Der går busser oppe på plateauet, men det er en god idé at tjekke køreplanen inden man starter vandringen. Et topografisk kort er ikke til at undvære. Og husk proviant og vand.

Vin

Man kan jo ikke sige Frankrig uden at sige vin. I området syd for Bargemon og Callas findes der mange vingårde som kan besøges.

Markeder

At besøge de pragtfulde markeder, hvor der faldbydes alle de dejlige madvarer Frankrig kan byde på, bør også høre med til en ferie i Frankrig. Af markeder i nærheden af huset kan nævnes Callas (5 km), Le Muy (15 km), Draguignan (23 km), Fayence (15 km)

Små franske byer

Provence er fuld af små hyggelige byer, som oser af atmosfære. Besøg bl.a. Bargemon, Callas, Claviers, Eze, Fayence, Les Arcs Castellane, Moustiers St-Marie, Port Grimaud, Vence m.fl. For yderligere information Tryk her - et godt site på dansk

Rivieraen

På 35 min. når man frem til den Franske Rivera, hvor der både kan køres vest og øst på langs Côte d'Azur til byer som Cannes, Nice og St. Tropez.

I mange år har Middelhavets berømte kyststrækning fra Cannes til Menton været kongers, filmstjernes og millionærers tumleplads. Her hersker penge og stil. Kendte malere som Matisse, Picasso, Chagall og Renoir har ladet sig inspirere af Middelhavets særlige lys. Mængden af blomster har tiltrukket parfumeindustrien og englænderne har skabt nogle af kystens fornemmeste haver.

Monaco

Den lille fystestat Monaco kan nås på 1 time i bil.

Fyrstendømmet Monaco er knap to kvadratkilometer kunst og kultur, historisk sightseeing, fine middage, overdådige hoteller, luksus shopping, non-stop natteliv og spænding i det legendariske Monte Carlo. Det og meget mere vil man opleve, hvis man besøger miniput-staten på den franske Riviera.

Italien

Italien kan nås på 1,5 time.

Mere info

For yderligere information om Bargemon og omegn henviser vi til byens turistbureau - Tryk her